Uczniowie klasy pierwszej wzięli udział w praktycznych warsztatach kulinarnych, podczas których samodzielnie przygotowywali zdrowe śniadanie. Dzieci tworzyły kolorowe kanapki z wykorzystaniem pełnoziarnistego pieczywa i świeżych warzyw.
Podczas zajęć każdy uczeń mógł skomponować własną wersję kanapki, wybierając spośród różnorodnych składników takich jak sałata, pomidor, ogórek i inne warzywa. Uczniowie z entuzjazmem kroili i układali składniki, wymieniając się przy tym pomysłami na najsmaczniejsze kompozycje.
Warsztaty stały się doskonałą okazją do praktycznej nauki o zdrowym odżywianiu. Dzieci przekonały się, że pożywne śniadanie może być zarówno smaczne, jak i atrakcyjne wizualnie. Taki posiłek zapewnił im energię potrzebną do aktywnego uczestnictwa w lekcjach.
Serdecznie dziękujemy wszystkim małym kucharzom za zaangażowanie i kreatywność podczas kulinarnych zajęć.
